Medewerker worden?

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken, laat dan wat van je horen via de e-mail of telefoon!

Wij zijn altijd op zoek naar gezellige mensen die zich graag belangeloos inzetten om een TOP vakantie voor anderen (en daarmee zichzelf) neer te zetten.

Aangezien je vrijwilligerswerk verricht en (zeker als Instructeur) bezig bent met een leertraject, zou je je werkzaamheden voor Zeilschool Eendracht ook kunnen gebruiken voor eventuele stages van je opleiding. Er zijn maar weinig plekken waar je op zo’n fijne, gemakkelijke en vooral gezellige wijze studiepunten verdient!

Hieronder een kort overzicht van alle functies tijdens de weken:

Hoofd Leider (HL)

De HL is de grote baas in de week. Hij/Zij is eindverantwoordelijk over het functioneren van alle diensten tijdens de week. Ook het voorbereiden (bijvoorbeeld weekthema) van de week hoort bij de taken van de HL. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor ouders en cursisten tijdens de week.

Instructeur (I)

Je geeft een week lang les aan kinderen en hebt de verantwoordelijkheid over je eigen boot. Hiervoor heb je een CWO-instructeursdiploma nodig, ten minste Zi-2. Wij bieden deze opleiding ook aan voor onze eigen/nieuwe Instructeurs.

Hoofd Instructeur (HI)

Dit is een meer ervaren en hoger niveau Instructeur die de verantwoordelijkheid draagt over het functioneren van het Instructie team in de week. De HI begeleidt de instructeurs met hun lesgeven en zit de scheepsraden (dagevaluaties) voor.

Nautische Dienst

Deze dienst is verantwoordelijk voor het vermaak in de week, naast het zeilen. Sport en spel organiseren (verzinnen, opbouwen en uitvoeren) dus. Tevens zorgt dit team van “Nauten” er voor dat het land er immer netjes bij ligt. Mocht er iets stuk gaan twijfelt een Naut er geen seconde over om de grootste hamer te pakken en het probleem eens even te gaan fixen.

De Nautische Dienst staat onder leiding van de HOND, de Hoofd Nautische Dienst.

Inwendige Dienst

Deze keukenprinsessen, of -prinsen uiteraard, zorgen voor de inwendige mens. In volle weken weten zij het elke keer weer voor elkaar te krijgen om een feestmaal op tafel te krijgen voor zo’n 50 man/vrouw. In rustige weken kunnen ze dat uiteraard ook, alleen dan voor minder mensen…

De Medewerkers Inwendige Dienst (MIND) staan onder leiding van de HIND, jawel, de Hoofd Inwendige Dienst.

Belangrijke Info

Lijkt het je helemaal geweldig om een van bovenstaande functies te vervullen komende zomer, dan is het wel even belangrijk om nog een aantal zaken te weten:

Je moet minimaal 18 jaar zijn, peildatum: 19 juli 2019.

Je krijgt niet betaald in geld, wel in natura. Dus alles wat je eet/drinkt, onderdak (in je eigen tent) en een toptijd om op terug te kijken en bij weg te dromen, is inclusief.

Als je Instructeur wilt worden/zijn ben je verplicht aan een tweetal weekenden mee te doen, het voorzeilweekend en het lesgeefweekend. Door deze weekenden weten we met wie we van doen hebben, zowel op zeil- en lesgeefvaardigheid, als op sociaal gebied. Deze opleiding kost je wel wat geld, tijd en inzet. Een weekend kost gemiddeld EUR 30,00. De opleidingsweek (de week voor cursistenweek 1) kost gemiddeld EUR 150,00.

De nulweek is de week voorafgaand aan de cursistenweken.

Voor de Nautische & Inwendige Dienst zijn er geen verplichte weekenden of bijeenkomsten. Maar om de sfeer te proeven en uiteraard direct de handen uit de mouwen te steken is het wel verstandig om ook bij de twee Instructieweekenden aanwezig te zijn.

Mocht je je willen opgeven, of toch nog wat extra informatie willen, twijfel dan niet langer en stuur een e-mail of bel ons even, zie onder voor de benodigde contactgegevens.